fredag 14. desember 2012

Tjukklefse

Ingredienser:
1 liter kulturmelk
1/2 kg sukker
1/2 kg smør
1/2 kg sirup
65 gr hornsalt
2 kg hvetemel (ca.)

Slik gjør du:

  • Smelt smør, og ha i sirup.
  • Bland alle ingrediensene, til en fast røre. Hvis den kjennes litt seig, så blir den fastere ved å stå kaldt en lang stund. Gjerne natta over.
  • Ta passe store biter av deigen, og kjevle til passe store lefser i ca. 0.5 cm tykkelse. Hvis du vil ha dem helt rundt kan du bruke en asjett eller lignende som mal, og skjær rundt den. Bruk rikelig med mel. 
  • Stek på middels varm takke i ca. 2 minutter til de er lett gyldne på begge sider. Avkjøl på rist under et rent kjøkkenhåndkle.
Smøres med for eksempel smør, sukker og kanel, eller hva med ost? Velbekomme! 

Kan fryses!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)