søndag 25. november 2012

Kolakaker

Kolakaker har vært tradisjon i min familie så lenge jeg kan huske, og det må bakes til hver jul. De har ingenting med brusen Cola å gjøre, men kola betyr karamell på svensk.

Her er oppskriften:
200 gr smør
2,5 dl sukker
2 ss sirup
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
6 dl hvetemel

Slik gjør du:

  • Rør sammen smør og sukker.
  • Bland inn sirup, bakepulver, vaniljesukker og mel til en fast og sei masse (det hender seg at den smuldrer, men da er det bare å kna godt).
  • Del deigen i 4 emner, og lag lange pølser som du igjen legger på ei bakeplate med bakepapir. Trykk pølsene flate og lange (ca. 20x3 cm). De sklir utover ved steking, så lønner seg ikke å legge så mange på samme brett. 2-3 stk er nok.

Stekes på 200*C i ca. 10-15 minutter, alt etter hvilken ovn du har. De skal være gyldenbrune, og ikke brent. Skjær stengene på skrå så fort de kommer ut av ovnen. Bruk skarp kniv. Avkjøles før de flyttes over på rist, slik at de ikke brekker.

Oppbevares i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)