søndag 25. november 2012

Flatbrød med potet

Ingredienser:
1,5 l melk (eller halvblandet med vann)
1 pk potetmos vanlig type
350 gr (5 dl) byggmel/sjåkmel
350 gr (5 dl) grovbakst
350 gr (5 dl) sammalt rug grov
ca. 1 l hvetemel (for å regulere deigen)
0,5 dl sukker
2-3 ts salt
(Litt seterrømme gjør susen for smak og bakekonsistens)

Slik gjør du:

  • Varm litt av melka til ca. 80*C, og rør inn potetmosen. La det svelle, og tilsett resten av melka. 
  • Tilsett salt, sukker og rømme. 
  • Kna inn melet til en fast og smidig deig uten sprekker. En god deig er mer enn halve arbeidet.
  • Ta en passe stort emne og trill til bolle med hendene. 
  • Kjevle med rutetkjevle til en tynn leiv. 
  • Stek på middels varm takke på begge sider. 
Flatbrødet må være godt gjennomstekt skal det bli sprøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)